Mengapa tokenize

10/02/2021

Anggaran terkini menjadikan nilai semasa semua aset dunia nyata sekitar AS $ 256 trilion.
Walaupun jumlah penurunan ini agak stabil, semua aset ini bertukar tangan secara berkala.
Malangnya, proses perdagangan yang digunakan dengan aset-aset ini benar-benar usang.

Memiliki sebahagian besar aset dunia nyata masih bermaksud mencincang kertas.
Oleh itu, kebanyakan transaksi boleh memakan masa berminggu-minggu atau bahkan berbulan-bulan.

Perdagangan aset juga dilanda oleh banyak birokrasi, banyak bayaran dan pelbagai sekatan geografi. Di samping itu, kebanyakan aset sangat sukar untuk diedarkan, menjadikan pasaran mereka sangat tidak likuid. Harta tanah, simpanan emas dan seni rupa adalah contoh yang baik.


Untungnya, dengan perkembangan tokenisasi baru-baru ini, cara aset dan aset sebenar dipegang dan diperdagangkan mungkin berada di ambang revolusi sebenar. . Setelah cip dibuang, mereka pada dasarnya menjadi tindakan digital dengan bukti pemilikan yang tidak dapat disangkal. Peningkatan utama ke mana-mana sistem tokenisasi kertas adalah cara kita menguruskan aset pada masa akan datang.

Mengapa aset simbolik di dunia nyata?
Sama ada kita melambangkan aset sebenar atau barang tidak ketara seperti harta intelek, kita mewujudkan persekitaran mudah tunai yang unik yang memudahkan transaksi yang selamat dan pantas.
Di samping itu kita dapat memperdagangkan aset aset sebenar dengan token digital pada blockchain tanpa memerlukan broker pihak ketiga. Sebaliknya, kebolehubahan blockchain membebaskan urus niaga dari sebarang percubaan penipuan.